Start Lopen voor Hoop 2025

02-07-2024 | 09:49

 

Nieuwsbrief 1, juli 2024

Daar gaan we weer!

Velen hebben er lang naar uitgekeken weten we… Na de succesvolle eerste editie van het evenement ‘Lopen voor Hoop’ in 2022, gaan we wederom 12 uur wandelen om aandacht te vragen voor kanker en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dat gaan we doen op zaterdag 17 mei 2025


Aftrap dinsdag 17 september 

bij Theater De Huiskamer

Om 20.00 uur ontvangen we jullie graag bij Theatercafé de Huiskamer (Wilhelminasingel 10B, ingang aan de achterzijde St. Raphaelpad) om onze plannen voor 2025 te delen. Ook is het mogelijk om je die avond in te schrijven als vrijwilliger of voor een kraampje tijdens de braderie (kan ook via de website). Koffie en thee staan vanaf 19.45 uur klaar.

Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over het evenement en informatie verstrekt over deelname als team en hulp als vrijwilliger. Ook worden de beide doelen waar de opbrengst van het evenement naartoe gaat nader belicht. 

Het inschrijven voor teams is ook vanaf 17 september mogelijk, maar enkel via de website www.lopenvoorhoop.nl.

Iedereen is van harte welkom! De organisatie hoopt zeker de deelnemende teams en vrijwilligers van de vorige editie en van voorheen de SamenLoop Weert te mogen begroeten op 17 september. Ook bedrijven/verenigingen die met een team willen deelnemen zijn van harte welkom.

Kinderloop

Naast de 12-uurs wandelestafette voor volwassenen is er de Kinderloop (1 uur wandelen) voor kinderen van de basisschoolleeftijd. De komende maanden worden alle basisscholen in Weert door de organisatie bezocht om informatie over de Kinderloop te geven. 

 

Nieuwe voorzitter

Jolanda Louwers-Smeets is de nieuwe voorzitter van Lopen voor Hoop. Zij volgt Léon Stultiens op die de laatste 7 jaar de voorzitter was. Léon gaf vorig jaar te kennen een stapje terug te willen doen. Hij blijft wel in een andere rol binnen de organisatie actief. 

Jolanda is een bekend gezicht bij Lopen voor Hoop en diens voorganger de SamenLoop voor Hoop, waarbij ze sinds de start actief betrokken was voor de communicatie. 

In haar nieuwe functie wil zij de formule van Lopen voor Hoop voortzetten op de bekende locatie van het parkje van PSW aan de Maaslandlaan. ‘Uiteraard zullen er ook deze keer weer nieuwe elementen aan het evenement worden toegevoegd’; aldus de kersverse voorzitter; ‘maar de essentie van drie vaste ceremonies en een kleine, bijna intieme setting, blijven de basis. Lopen voor Hoop is daarnaast ook vooral een gezellig evenement met veel livemuziek, een braderie, bar en foodtruck’. 

            Goede doelen en hoofdsponsor

Net als in 2022 zijn de twee goede doelen waar de opbrengst naartoe zal gaan; het Toon Hermans Huis Weert en omstreken en Kankeronderzoekfonds Limburg. In 2022 mochten we in totaal maar liefst 56.000 euro overmaken aan deze goede doelen.

Hoofdsponsor Ronde Tafel 146 is ook deze editie weer van de partij.

Met vriendelijke groet, Stichting Weerterland Weert Kanker.