Inschrijving 12-uurs wandelestafette geopend

19-11-2021 | 10:46

 

Info d.d. 19-11-21

12-UURS WANDELESTAFETTE LOPEN VOOR HOOP

 

Wanneer en waar?

Lopen voor Hoop zal plaatsvinden op zaterdag 2 juli 2022 in park Aan de Bron.

Inschrijven kan vanaf 18 november 2021

Doel Lopen voor Hoop

Lopen voor Hoop is een evenement waarin het leven, samen stilstaan bij- en aandacht geven aan kanker centraal staan. Door deelname aan het evenement en door in actie te komen, maken we een vuist tegen kanker en wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker en leveren we een bijdrage aan het leefbaar maken van een leven met kanker, zowel voor de patiënt als naaste omgeving.

Bestemming opbrengst

De opbrengst van het evenement gaat naar Kankeronderzoekfonds Limburg en Toon Hermans Huis Weert. Voor meer informatie over beide doelen verwijzen wij naar de websites www.kankeronderzoekfondslimburg.nl en www.toonhermanshuisweert.nl

Programma Lopen voor Hoop

Het startschot voor de 12-uurs wandelestafette wordt gegeven op zaterdag 2 juli 2022 om 11.00 uur.

Met onze Eregasten (kanker- en ex kankerpatiënten) voorop, zullen de deelnemende teams dan hun eerste rondje van het parcours in Park aan de Bron lopen. De Eregasten krijgen een speciaal programma aangeboden gedurende de dag van het evenement.

Er wordt een mooi en gezellig Entertainmentprogramma samengesteld als omlijsting van het evenement. Deelnemende teams worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de Braderie. Ook wordt er een Kinderplein ingericht.

Kinderen kunnen deelnemen aan de KinderLoop die wordt ingevlochten in de 12-uurs wandelestafette. De jeugdteams (basisschool leeftijd) lopen gedurende 1 uur het wandelparcours onder begeleiding van 1 volwassene per 10 kinderen.

Tijdens het Gedenkmoment staan we letterlijk en figuurlijk stil bij de ziekte kanker en gaan de gedachten uit naar iedereen die te maken heeft gehad of nog heeft met kanker.

Voor dit speciale moment worden Kaarsenzakken beschikbaar gesteld die voor € 5,00 gekocht kunnen worden. De opbrengst daarvan is  -uiteraard-  voor Lopen voor Hoop.

Kaarsenzakken bestellen kan via gedenkmoment@lopenvoorhoop.nl

 

Om 23.00 uur is de Finish van de 12-uurs wandelestafette.

Na de finish van de deelnemende teams wordt de Slotceremonie ingezet waarbij de voorlopige opbrengst van Lopen voor Hoop 2022 bekend gemaakt wordt en zullen we het leven vieren onder de klanken van livemuziek.

Vrijwilligers

Om dit alles tot een succes te maken, is de hulp van vrijwilligers nodig die helpen bij de opbouw, tijdens en na het evenement. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden  via www.lopenvoorhoop.nl  -> in de keuze balk kiezen voor “Vrijwilligers”.

 

Meer informatie over deelname als team of vrijwilliger is te vinden onder Deelnemersvoorwaarden op deze website.

Uiteraard kun je voor meer informatie ook een mail sturen naar info@lopenvoorhoop.nl.